Recepta: Gelat de maduixa lliure de gluten, làctics i sucres refinats

En aquests dies d’estiu, res resulta més temptador que les receptes refrescants. Per això, avui et presentem aquest deliciós gelat de maduixa lliure de gluten, làctics i sucres refinats, una opció perfecta per combatre les altes temperatures d’aquesta època de l’any sense haver de preocupar-te per les intoleràncies.

Aprèn a preparar-lo a casa i gaudeix d’aquesta recepta cremosa i fresca, mentre t’oblides de la calor que fa a fora. Si disposes d’una màquina gelatera, serà més senzill i ràpid, però si no en tens, no et preocupis, també pots fer-ho i quedarà igualment bo.

Ingredients:

  • 500 ml de llet de coco
  • 2 cullerades mel
  • 1 cullerada i mitja de farina d’arrurruz* (en cas de necessitat, es pot utilitzar midó de yuca)
  • 3 rovells d’ou
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 2 tasses de maduixes, tallades a trossos
  • 1 cullerada de vodka (opcional, però recomanable per millorar la consistència)
  • El suc d’una mitja llimona.

Coneixes la farina d’arrurruz?*

La farina d’arrurruz és un complement ideal per a elaborar receptes sense gluten i per a donar consistència a salses. No té un gust propi, fet que la converteix en un excel·lent agent espessidor per a qualsevol plat, aconseguint textures lleugeres i delicades.

S’obté deshidratant i molent el tubercle que té el mateix nom, que és parent del kudzu. En cas que no puguis trobar aquesta farina, pots substituir-la per midó de yuca per preparar aquests gelats.

Pas a pas: Com fer gelat de maduixa lliure de gluten, làctics i sucres refinats?

Prepara la crema base

En un recipient, combina 500 ml de llet de coco, 2 cullerades de mel i 1 cullerada i mitja de farina d’arrurruz (o midó de yuca com a substitut). Cuina a foc mitjà-baix, removent ocasionalment, fins que la barreja s’escalfi sense arribar a bullir. Retira del foc.

Integra els rovells d’ou

Bat bé 3 rovells d’ou en un bol a part. Afegeix-hi mitja cullerada de la llet calenta de la cassola, sense deixar de remenar, per evitar que els rovells es coagulin. Després, afegeix aquesta barreja amb els rovells d’ou a la cassola amb la resta de la llet. Escalfa-ho a foc lent, removent constantment fins que la crema s’hagi espessit (uns 6-8 minuts) i tingui la consistència adequada. No deixis que la barreja arribi a bullir.

Refreda i macera

Un cop la crema estigui llesta, retira-la del foc. Afegeix 1 culleradeta d’extracte de vainilla i refreda-la en un bol. Després, refrigera la crema durant tota la nit perquè adquireixi una textura més fresca i consistent. A part, macera 2 tasses de maduixes tallades amb 1 cullerada de vodka i el suc de mitja llimona. Deixa-ho reposar a la nevera almenys 2 hores.

Elabora el gelat

Barreja la crema ja ben freda amb les maduixes macerades o introdueix-les a la màquina geladera. Quan aconsegueixi la consistència desitjada, el gelat de maduixa lliure de gluten, làctics i sucres refinats estarà llest per a gaudir.

FONT