I llavors? La civada conté gluten?

Avui volem tocar un tema que ens pregunteu molt sovint: La civada conté gluten? Doncs bé, encara que pugui sorprendre, la civada com a tal, és un cereal que de manera natural no conté gluten. Però, la trobem a la llista dels aliments que no hauria de consumir una persona celíaca perquè se sol contaminar amb facilitat abans d’arribar al mercat. 

Si vols descobrir-ho tot sobre aquest tema i saber en quins contextos pots consumir civada si ets una persona celiaca i en quins millor que no ho facis, et convidem a continuar llegint. 

Perquè no puc consumir civada…

Si és un cereal sense gluten?

Com dèiem, la civada pura és un dels cereals lliures de gluten que podríem consumir les persones celíaques. El problema és que no es pot garantir l’absència de traces de gluten ja que no sol arribar al mercat 100% pura; Moltes vegades resulta contaminada durant el cultiu o bé en la cadena de subministrament.

No obstant això, cada vegada hi ha més consciència respecte a aquest aliment i és més fàcil trobar-ne lliure de gluten al mercat. Als països del nord d’Europa, per exemple, per a garantir la no contaminació, passen controls als cultius des del principi. De totes maneres, encara hi ha un llarg camí a recórrer, per això, us recomanem que us assegureu que porten la certificació que acredita que està lliure de gluten abans de consumir-la

Important:

Com a conclusió sobre el tema, volem advertir-vos que introduir aquest cereal a la dieta no és tant fàcil com pot semblar; Tot i que els experts de la famosa marca Schär asseguren a la seva web que la civada pura “és un valuós complement en la dieta sense gluten, ja que és un cereal nutritiu, sa i deliciós”, es recomana que abans que una persona celiaca comenci a introduir-la a la seva dieta, ho consulti amb un especialista, ja que la civada té un component (la avenina) amb una estructura similar a la del gluten i a vegades l’organisme tendeix a confondre-la i per aquest motiu molts celíacs no la toleren correctament. 

CatalanEnglishSpanish