Consells per unes festes sense gluten

Aquestes festes tens un celíac a la taula? Unes festes lliures de gluten són més que possibles i avui et volem explicar com.

Només és qüestió de fer petits canvis en la compra, per assegurar-nos que el gluten no formi part dels àpats de Nadal. O que la persona/es celíaques puguin menjar amb total seguretat.

Primer de tot, recorda: Tot el que comprem haurà d’estar marcat amb l’espiga barrada (certificat sense gluten) perquè sovint aliments que ens puguin semblar que no tenen gluten, en tenen.

Entrants

Sabem que els arrebossats en solen formar part dels àpats de Nadal. No cal que els elimineu si heu de cuinar sense gluten, sabíeu que queden deliciosos amb farina de cigró???

Les elaboracions amb pasta de full també són un clàssic de les festes. Sabíeu que existeixen al mercat pastes de full certificades sense gluten on quasi no es nota diferència amb les de blat?

Amanides i guarnicions

Vigilem amb les salses, moltes poden estar espessides amb farina de blat, o inclús amb pa ratllat (com la salsa romesco)!

Podem espessir les salses amb midó de blat de moro (maizena), o amb pa ratllat sense gluten.

Pel que fa a les amanides haurem de vigilar amb els crostonets de pa, també en podem localitzar certificats sense gluten.

Primers i segons plats

L’Escudella i els canelons són els grans protagonistes de les festes de Nadal. Però… la pilota de l’escudella porta gluten, ja que està feta amb farina o pa ratllat. Solució? Elaboreu-la vosaltres mateixos amb pa ratllat sense gluten o farina d’arròs.

Ah! i si feu sopa de galets, recordeu que també en trobem al mercat totalment certificats!

Pels canalons existeixen plaques lliures de gluten així com canalons ja fets i a punt de servir.

I les beixamels, recordeu: blat de moro, iuca, tapioca, arrowroot… són espessants que també es poden utilitzar.

Us deixem també un enllaç de la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya (FACE) on podeu trobar altres consells útils per aquests dies

Si teniu dubtes pregunteu-nos, si no localitzeu algun producte també! Mirarem d’ajudar-vos amb tot el possible.

QUE TINGUEU UNES MOLT BONES FESTES!

CatalanEnglishSpanish