Sabies que sense lactosa no implica sense làctic?

ULL AMB L’ETIQUETATGE DE PRODUCTES. Sense lactosa no implica SENSE LÀCTIC en molts casos, t’expliquem perquè: 

La intolerància a la lactosa i l’al·lèrgia a les proteïnes de llet són dos trastorns diferents però sovint tendeixen a confondre’s.

L’al·lèrgia a les proteïnes de la llet és una malaltia caracteritzada per una resposta exagerada del sistema immunitari (defenses) a les proteïnes de la llet, principalment a la betalactoglobulina i caseïna, la primera no es troba en la llet materna.

Mentre que la intolerància a la lactosa apareix quan no es pot digerir adequadament la lactosa per dèficit de lactasa.

És important destacar que ni la intolerància a la lactosa ni l’al·lèrgia a les proteïnes de la llet de vaca predisponen a malalties malignes.

En resum:

La LACTOSA és el sucre present als productes làctics, un disacàrid. Es poden prendre làctics igualment sempre que s’hagi eliminat aquesta part (la lactosa!). I les PROTEÏNES DE LA LLET, en la seva gran majoria betalactoglobulina i caseïna, són TOT el que inclou el làctic en sí (la primera no es troba a la llet materna). En aquest cas NO ES POT PRENDRE CAP TIPUS DE LÀCTIC, s’han de buscar opcions vegetals.

Vols saber les principals diferències entre la intolerància a la lactosa i l’al·lèrgia a les proteïnes de la llet de vaca i recomanacions dietètiques per a tots dos casos? Clica al següent enllaç:

https://www.saludigestivo.es/wp-content/uploads/2016/05/diferencias-entre-la-intolerancia-a-la-lactosa-y-la-alergia-a-las-proteinas-de-20131127123647.pdf